Så var Julen över för detta år.

Julaftonen blev väl kanske inte alls som väntat men den slutade riktigt bra iafl och det är väl det som är huvudsaken. Fick otroligt fina julklappar från nära och kära, verkar som att jag har varit snäll i år trots allt :) Juldagen bjöd på en oplanerad ugång, dock nykter, Stod i en otroligt lång kö där jag trodde helt seriöst att mina tår skulle förfrusa. Kö systemet var under all kritik men det är en annan historia som jag kan skriva om en annan gång. Väl inne på krogen var det otroligt mycket folk men lyckades träffa på några välbekanta ansikten iafl  :)

Det blir ett kort inlägg idag, jag ville mest önska er alla Ett Gott Nytt År, jag åker iväg imorgon till Falun för att hjälpa till att både vara barnvakt och vara flytthjälp. Får se när jag behagar att komma hem igen! :)

Nu är det dags för myskväll här hemma med fjärde Johan Falk filmen och lite ost och kex!
Dagen har bara svichat förbi i en väldans fart. Jag är så otroligt trött men jag måste fortsätta hålla mig vaken tills skinkan är klar, dröjer väl ca 1 timme till skulle ja tippa. Hoppas att den blir riktigt riktigt god nu!

Dagen har annars bestått utav ytterligare presentinslagning, lite städning efter katternas attack mot både våra paket och julgran, besök hos syster med familj, hälsat på pappa en snabbis samt varit hos Fredriks farmor och farfar på lite fika och julklappsbyte.

Ett STORT minus idag är att fläkten verkar ha gett upp helt i saaben nu, så jag satt och for tur och retur till järvsö i minusgrader, fy tusan vad kallt det var, mina händer samt fötter var stelfrusna när jag äntligen kom hem igen. Så då fick vi allt ta lill skrutten min som fungerade som en pärla idag trots kylan. Jäkla bilar att gå sönder!

Ett STORT plus idag är att morfar kommer hem imorgon! Han är inte helt hundra än men sjukhuset ansåg väl att de har gjort det de kunnat och börjat få bunkt på allt så morfar få spendera julafton hemma! :) Så ett projekt imorrn är att gå och handla en fin julblomma åt honom samt göra iordning en liten fruktkorg tror jag. Dessvärre skulle jag ju ha tänkt på detta tidigare men vad är en jul utan lite stress och trängsel ?

Nu är det dags att kila ner och kika hur skinkan ser ut.
Idag har det varit en liten pysseldag med div saker, så tänkte ta och visa er lite av vårt julpyssel här hemma :)


I trappen på väg upp ser man det här :)Här är vår fina gran, lite gles upptill men men :)


Vårt otroligt fina (?) pepparkakshus som vi har pysslat med nu på kvällen, vilket pyssel säger jag bara! :)


Nu på morgonen har vi klätt granen, så nu är det jul här hemma på riktigt. Vi fick mkt hjälp av katterna, men de resulterade mest i att det hela tog lite längre tid än vanligt. Vi hände i julgranskulorna och dom gick och tog bort dom! Haha det här kommer blir en mycket intressant jul..

Idag kommer vi mest pyssla en massa här hemma tror ja, lite städning ska hinnas med, hylla ska sättas upp, pepparkakshus ska göras samt lite julklappsinslagning! Ska knäppa lite bilder senare idag på allt nytt som vi har donat med här hemma på sistonde så ni får se. Jag trivs riktigt bra i vår lägenhet nu :)


Får se om Kalle gör om förra årets julgransplundring :PSå var det lördag igen och ute är det vitt, vitt och åter vitt. Jag tror (hoppas) på att det blir en vit jul trots allt!
Bara 5 dagar kvar nu. Jag och Fredrik höll på att slå in lite julklappar igår samt satte upp några hyllor här hemma. Hade tänkt kika på Män som hatar kvinnor igår men julklappsinslagningen tog nog alla våra krafter. Får se om jag gör ett nytt försök med att se den ikväll istället :)

Nu strax ska vi iväg och leta (köpa) gran, vi ska iväg till något ställe där dom skulle sälja fina granar tydligen, kommer inte ihåg vad stället heter just nu. Men hittar vi ngn gran så blir de julpyntning senare . Måste göra allt man kan för att få lite julstämning nu :)

Ang morfar så är hans tillstånd oförändrat, eller ja dom har nu konstaterat att han har drabbats av lunginflamation oxå, jag antar det är en följd av att han har samlat på sig så mycket vätska och inte rört sig så mkt.  Hoppas bara att han piggnar på sig snart och får komma hem!
Ibland händer det saker som jag inte kan råda över, saker som jag inte kan ha kontroll över och det gillar jag inte. Oron finns där och gror och jag kan inte göra något just nu för att få bort den känslan.

Igår kväll när jag kom hem efter tre dagars skola uppe i Sundsvall så får jag reda på att min morfar har åkt in på akuten i hudik för hjärtsvikt. Han har svårt att andas och har samlat på sig otroligt mycket vätska. Just nu ligger han inne på hjärtavdelningen och får förhoppningsvis den hjälp han behöver. Beroende på vad som har sagts idag och hur det går för honom så kanske jag tar bilen och far iväg och hälsar på honom i morrn!  Jag håller tummen och hoppas att allt blir bra och att han får komma hem snart! Min Morfar <3