Herregud säger jag bara, vilket julbord jag har varit på! Jag har aldrig varit ett big fan av julbord eftersom jag inte äter sån där hederlig sill och jansson och allt annat tjofs man äter på jul. Men idag tog jag och Fredrik med våra föräldrar till axmar brygga för att bjuda dom på julbord och herregud vad med mat.  Dessvärre så var Fredriks pappa sjuk idag och kunde inte följa med men jag lovar att vi åt för honom med. Herregud vad med mat!

Jag är tvungen att förklara lite av det jag åt idag, det var helt sjukt vad med mat.

Började med lite småplock som fanns på ett lång bord, blev mest lax för mig eftersom jag inte äter sill, för dom som åt sill så fanns det bara 11 (!) olika sorter att välja mellan. Själv hade jag bara ca 4-5 olika sorters lax att välja mellan :P Det fanns även lite annat smått och gott. När allt sånt var uppätet var jag mätt men man är ju tvungen att fortsätta äta så då var de dags att besöka nästa bord, där fanns det kallskuret, allt från julskinkan såklart till rostbiff, fårviol, olika korver, annan skinka med mera...

Efter all den mat var jag ännu mer mätt men då var det ju dags för varmrätten, så då blev det prinskorv och köttbullar och lite potatisgratäng. Fanns ju även en massa annat som typ jansson och revbensspjäll men sådant äter jag inte.  Fick verkligen inte i mig mer än en köttbulle och en prinskorv. Jag var heeeelt full.

Men efter några minuter av vilade så var det dags för de sista bordet som var dessert bordet, där fanns tårta, fruktsallad, chokladmousse, glass, godis och massa kakor.

Allt avrundades sedan med en kopp thé tittandes ut över vattnet. vi hade ett helt perfekt bord, alldeles vid vattnet så utsikten kunde inte varit bättre.

Har varit en heelt underbar dag helt enkelt, om än något föööör mkt mat men man måste äta när man får chansen :P

Nu blir det soffläge resten av kvällen och andra filmen av Johan Falk.

Ciao!!

Så var det dags för veckans fredagsmys då. Började dagen med plugg för att sedan fara iväg för att plocka upp min bror för att bege oss mot gamla baslivs där det väntades vaccinering. Huvvaligen!

Det hela var ju över på bara några minuter och sprutan gjorde inte ett dugg ont, det spände till lite då hon tröck in själva vaccinet men annars nada. Hade hoppas på att jag kunde bli en av dom som inte skulle få några biverkningar men ack så jag bedrog mig. Helvetes jävlar säger jag bara vad jag har ont i min arm. Nej nu överdriver jag väl lite men det känns helt seriöst som den värsta träningsverk man kan ha i vänster arm. Kan knappt höja upp armen. Hoppas däremot att det inte blir värre än såhär. Annars mår jag för den delen helt okej utifall ni ville veta :)

Kvällen har annars spenderas med lite julshopping med Fredrik samt en underbart god middag bestånde av hemmagjord potatisgratäng och pepparfilé och ett glas rött vin! MKT GOTT.

Vi har även ätit lite chips och såklart för att inte glömma marabou chokladkaka, detta medans vi tittade på den första Johan Falk filmen. Måste säga att jag trodde den skulle vara mkt sämre. Blev glatt överraskad. Får hoppas bara att de andra filmerna är lika bra.

Nu väntar sängen, imorrn väntar städning och lite pyntning här hemma.

Natti natt!!



Tänkte att det var dags att jag skulle visa er lite om hur det ser ut här hemma. Vi är långt ifrån klar vilket kommer synas på några bilder där det ser alldeles tomt ut samt där det står kartonger framme. Men tids nog blir vi nog klar oxå, små små ideer börjar växa nu så allt eftersom så ska det här bli en mysig lägenhet oxå :)


Här är ialf mitt kök. Det ska piffas till lite inför julen men massa saker måste inhandlas först.

 

Här är vår fina bänk, som verkligen inte gör sig rättvisa på bild men men, den har iafl Fredrik gjort alldeles själv:) Står än så länge där i köket, får se om jag kommer flytta på den igen lite längre ner mot hallen.

 

Sovrummet är inte alls i ordning så den väntar jag med att knäppa på tills det är lite mer färdigt :)

 

Från köket så kommer trappen upp mot vardagsrummet, precis innan trappen så har jag inrett lite såhär tills vidare. Tappen är bara vanligt tråkigt, funderar dock på att ställa ngt i trappen så det ser lite trevligare ut. Har ett litet litet fönster iof oxå på höger sida på trappen.

 

Sedan till mitt vardagsrum, som är långt ifrån klar. Men vi har kommit en bra bit på väg iafl. Det är svårt att fota så jag får med helheten men nu får ni iafl se lite hur vi har det här hemma Vi är inte riktigt nöjd med vårt vardagsrum än så om ni har några ideer så mottages dom gärna! Mer än gärna :)

 

Så det var en del av min lägenhet. Jag trivs jättebra här, området är bra och man kan verkligen slappna av. Glömde visa mina otroligt stora och lite konstigt placerade fönster i vardagsrummet. Som utsikt har jag iafl lite skog och några får :P

 

 


Fick reda på strax innan förra helgen att jag klarade min tenta. Fick ett B till och med, det hela förvånar mig dock eftersom jag inte gjorde annat än stressa under hela tentan och glömde både det ena och det andra men måste väl ha fått med det viktigaste trots allt. Skönt känns det iafl :)

Annars så var vi upp till funäs på dop förra helgen, blev en lång men mycket trevlig dag. Min Fredrik var så fin i kostym, inte ofta man får se honom i den :) På söndagen fick vi besök från Mora, En gammal arbetskamrat till Fredrik var här tillsammans med hans flickvän. Och på kvällen kom min faster med familj så det var en fullsmockad helg med andra ord.

Sedan nu i veckan har jag försökt få lite plugg gjort. Fy fan för arbetsrätt säger jag bara. Idag har jag trots allt fått en massa gjort och svarat på inte mindre än 39 frågor om LAS. Lika roligt som det låter kan jag säga :(

Nu har jag även börjar julpynta lite, tänkte först bara ta fram grejjerna tills i helgen men jag insåg snabbt att det skulle inte ta många minuter att ställa sakerna på plats. En julstake i ena fönstret, en annan julstake i den andra och så en julstjärna i det stora köksfönstret + två tomtar. Sedan var alla våra julsaker slut :P
Måste iväg imorrn och kika om det inte finns ngn större adventsstjärna till köksfönstret för den jag har såg inte bra ut. Lite mysigare känns det dock här hemma. Det är trots allt något speciellt med julkänslor!

Imorrn är det även dags för att ta vaccinsprutan, fortfarande väldigt skeptiskt till att ta den. Men ska iväg och hämta min bror imorrn efter han slutat så ska vi iväg. Ska låta han ta först så får vi se hur jag gör sen :)



Jahapp så var man dålig igen då. Började igår med att min tunga svullnade upp, haha ja jag skrev rätt, Funderade på om de är ngt jag hade ätit men kom inte på ngt skumt. När vi kom hem igår kväll så blev ja sämre och började frysa. Tänkte att de skulle försvinna under natten men sådan tur var väl för mkt att hoppas på. Nu sitter jag här och fryser som en tok och snorar. Ingen halsont än så länge så det är kanske inte knorrsjukan iafl :P

Var meningen att vi skulle ha myskväll här hemma igår oxå men surroundsystemet krånglade och när vi skulle bränna ut filmen från datorn så funka inte det heller. Så Fredrik satt och pysslade med att koppla i surroundsystemet och jag låg och sov :)


Kom precis på att vi har bokat tvättid från kl 8-12 idag men som om jag orkar gå ut och till nästa gård nu..nej huvva, Får  nog gå skitig i några dagar till :P


Ja så var det fredag igen, veckan har verkligen bara sprungit iväg, trots det har jag fått mycket gjort.

I tisdags och i onsdags så var det dags för ny kursstart igen, nu står arbetsrätt på schemat. Och som ni förstår utav namnet så innebär det ännu mer juridk =Lagar och paragrafer :-/  Men jag försöker se positivt och hoppas på att det går lika bra om inte bättre än vad juridken i vårast gick.

Igår höll jag på att dona här hemma igen, men nu kan jag faktist säga att det nya tvbänken samt nya databordet står på plats. Kartongerna är borta och mitt vardagsrum börjar kännas helt okej. Fortfarande finns de massa saker som man vill ändra på men men nu är vi så gott som nöjd för tillfället. Det ska bara till lite små prydnader här och var så det inte ser så tomt ut. Imorrn ska vi försöka hitta nå snygga gångjärn till hemmabiosystemet oxå så att högtalarna kan sitta snygg uppe på väggen. Imorrn kväll ska ha bli ordentligt myskväll med filmtittande med min sötnos :)

Idag har jag sorterad en massa skräp och fått hjälp (skjus) av pappa till åkerslund, sedan har jag målat en list som vi ska sätta upp i köket så jag kan få upp alla saker från diskbänken. Har köpt en sån där stång från IKEA som sitter ovanför diskbänken. Svårt att förklar men ni förstår säkert ändå annars var de väl skit i samma oxå :P

Nu sitter jag ensam i storhaga och är tröttare än tröttast. Idol är såklart på och jag får hoppas att det blir ett bra program ikväll. Har nyss ätit upp min middag som idag var tacopaj. Första gången jag gjorde det och det blev faktiskt helt okej!

Nu ska jag bädda ner mig under filten och mysa lite med lilja som ligger här bredvid mig och kurrar :)




Var längesedan jag skrev nu men har har varit så mycket den senaste tiden så jag har inte hunnit.
Förra veckan var det tentaplugg som gällde för hela slanten, tentan var i torsdag och huvvaligen vilken tenta! Hemmatentor brukar kännas rätt bra för mycket och jag brukar inte stressa upp mig lika mycket, men herre jävlar vilken tidsbrist det var på tentan. Först förra måndagen sa min lärare att de skulle vara 10 frågor men nu på tentan blev de istället 12 frågor, kanske inte låter som så stor skillnad men det är det. Helt seriöst har jag ingen aning om vad jag svarade på frågorna. Allt gick så fort och när det var 1 sek kvar så var jag tvungen att trycka på send knappen. Det får väl helt enkelt bära eller brista. Inom två veckor skulle vi få svar iafl som det verka. Om jag nu vill ha svar.

Annars så har jag storstädat här hemma i lägenheten, är inte klar än på långa vägar utan har skrubben att gå igenom där exakt alla grejjer som vi inte vill ha framme ligger i. Men allt får vänta tills vår nya tvbänk är klar och alla kartonger från vardagsrummet försvinner.  Vi håller ju att gör vår egen tvbänk nu, Det går inte ens att beskriva den men ja kommer lägga ut bilder när allt är klart här hemma.  Fredrik har stått och snickrat så fort han har haft tid och nu i helgen var de dags för mitt uppdrag med att måla. Så nu är det iafl inte mycket kvar :)

I lördags var det full fart hela dagen, började med ett spinningspass och åkte därefter med Sara och solade. Efter solningen var de målning hela dagen tills de var dags att åka hem och göra sig iordning för Jennifers födelsedagsfest och oj vilken fest det var :)

Hon hade verkligen kämpat på bra och bjöd på så mycket gott så att magen blev väl ungefär dubbelt så stor! välkommstdrick, snittar, 4 olika pajer, sallad, tårta, sarah bernadkakor och för att inte glömma kladdkaka kan sammanfatta allt jag stoppade i mig den kvällen. Vid halv tolv for vi in mot staden och det var inte direkt den bästa krogen kvällen jag varit på, när vi kom var det typ stendött men som vanligt med Ljusdal så börjar folk att droppa in när klockan är halv ett. Allt som allt var det iafl en väääldigt trevlig kväll!

Söndagen spenderades återigen med målning, Farsdags firande , invigning av badkaret här hemma och sedan en lugn och skönt kväll i soffan med Fredrik och lite ostkrogar! :)

Nu är det måndag och jag är så ledig som man bara kan bli! Ska passa på att göra INGENTING idag, imorrn börjar dock skolan igen och sundsvall väntar :-/