Ikväll tog jag och Lina en promenad, riktigt trevlig. Skönt att ventelera sig lite, vi har alltid så mycket att prata om så tiden bara rusar iväg, tur att vi ska promenera lite mer nästa vecka oxå :) Ikväll pratade vi mycket om vad man har gjort och fortfarande gör för val. Rädslan om att se tillbaka om några år och ångra sig att man inte gjort mera eller gjort annorlunda. Men samtidigt så måste man ju ta en dag i taget och se vad som känns bäst för en själv. Jag tror personligen att många saker händer av en mening. Kanske är det som många pratar om, ödet, men samtidigt tror jag att vi själva ändå har ett val till att påverka vårt eget "öde" med de olika val man gör. MEN jag har ändå svårt att se en mening med allt de hemska som händer runtomkring oss dagligen..vad är det för mening med att oskyldiga människor dör eller bli sårade ?  Kvällspromenader får en att bara fundera på allt..alla tankar blir som värst på kvällen tror jag :)

Jag vet iafl att jag känner mig väldigt lyckligt lottad just nu som får ha det bra, jag har en fin lägenhet som jag delar med min underbara sambo, har en otroligt charmig och söt katt, Underbara familjemedlemar som ställer upp i vått och torrt och mina älskade vänner som bara helt enkelt är bäst! Alla är guld värda :)

Sänder dock mina styrketankar till en av mina bästa vänner ikväll som hade kunnat haft det bättre, önskar jag kunde vara hos dig men mina tankar är hos dig iafl! Bara du får komma hem snart kommer jag över med lite Ben and Jerrys :)



En bild på den sötaste flickan i världen som kan få mig att le så lätt :)




 

Tanken var att jag skulle blogga regelbundet men det funkar inte så bra...men händer väl inte direkt så mkt heller som är värt att skriva om :P

Men sammanfattningsvis så var helgen iafl väldigt mysig och trevlig. I lördags träffade jag min fina vän Elin. Vi gick på Wallander-Hämnden, sedan kom Malle och plockade upp oss och så åkte vi vidare till Emilie och Linda. Dock blev jag inte så långvarig där då jag och Fredrik skulle vara hundvakt men det var riktigt trevligt den lilla stunden de varade iafl :)

Jag och Fredrik åkte iväg till lilla Gillie iafl och busade och hade det mysigt. Vi öppnade en flaska rött åsså spelade vi lite corounne på det (Jag vann) sedan blev det lite kollande på tv innan de var dags att sova. På morgonen kom en liten busig hund och väkte mig...la sig så fint bredvid mig och slicka på mig! :-/  Fredrik gick sedan iväg för att snickra ihop en bänk som vi ska ha här hemma..kommer bli så snygg, medans låg jag och gillie i soffan och myste lite och kikade på hundarna som var på tv :P

Senare på söndagskvällen efter Fredrik åkt i väg på jobb igen så åkte jag och Elin iväg och köpte oss lite gott till vår myskväll som vi planerat. Kikade på festival av alla filmer...vi fick riktig nostalgi!  Riktigt mysig kväll som jag hoppas vi kan göra om, om inte allt för länge!! :)




Idag var det meningen att jag och Fredrik skulle åka upp till Sundsvall och kika lite. Hade sett fram emot en dag tillsammans men imorse när jag vaknade och hade tagit en dusch började synbortfallen och jag kom på att jag inte har fixat någon ny migränmedicin så tog alvedon och la mig och började hoppas på det bästa men huvudvärken blev värre och värre och jag blev nog liggandes till klockan 14 innan jag orkade ta mig upp igen..  Jag har insett att min migrän ofta kommer efter intensiva perioder där jag kankse har stressat eller när det har varit mycket att tänka på.  För kanske ett år sedan började jag fundera om min migrän började försvinna (många som har migrän som barn men som kan försvinna ju äldre de blir) eftersom jag hade bara migrän kanske max 2 gånger på ett år men nu har jag haft två gånger på bara en månad. Jag antar att det är all stress och oro över plugget och allt som bidrar till att det blir såhär!  Kroppen säger väl ifrån, jag förstår egentligen lite varför jag har den här ständiga tröttheten nuförtiden eftersom jag den senaste tiden mest varit mest hemma men jag förstår inte varför jag har så svårt att sova. Kvällarna är hemsk, ibland ligger jag och stirrar i flera timmar och tankarna bara snurrar innan jag lyckas somna.  Jag hoppas att nästa vecka blir bättre och att min kropp börjar fungera som den ska igen, nästa vecka ska jag nämligen börja träna på allvar igen, nog för att måste bli kanske lungt tempo ändå men träning SKA det bara bli !

Boxning och simning är inplanerad och likaså promenad så har redan saker inplanerad så hoppas bara att nästa vecka blir vändpunkten! Jag vill att år 2009 ska bli till ett bra år !

Puh, min rapport är nu inskickad så nu är det bara att vänta......Usch är långt ifrån nöjd men vi får se hur det gick, så svårt att veta!

Helgen har gått så otroligt snabbt förbi, hade tänkt göra en massa saker men typ inget blev gjort. I fredags kväll hamnade jag hos bror där jag stod och rev tapeter och slipade hela kvällen. Gårdagen spenderades med en del plugg, mer slipande hos min kära bror och sedan blev de myskväll med Fredrik. Idag har de varit plugg på schemat igen, återigen besök hos bror, storhandling på ICA och sedan matlagning. Till middag blev de lax i ugn med pressad potatis och en riktigt god romsås till, Kanongott!

Och nu sitter jag här helt ensam eftersom Fredrik nyss åkt iväg på jobb igen, har som sagt precis skickat in rapporten och nu väntar nog de två nyaste avsitten av greys :)
Först måste jag bara säga att något mer skakande av sängen har jag inte kännt av...än iafl.

Gårdagen var lugn (som vanligt) men tog en riktigt riktigt långpromenad på kvällkvisten med Lina, riktigt trevligt var det, var längesedan vi träffades nu och det var både skönt och roligt att prata om massa gamla minnen. Vi kom även in på frågan om hur livet skulle ha sett ut om vi inte hade flyttat till Bollnäs, eller om vi inte hade gjort de valen osv..Men man ska väl vara glad att allt som ändå har hänt har hjälpt till att forma den person man är idag!  Annars så var det även riktigt skönt att komma ut oxå,känns som om jag inte rört på mig på flera månader nu och lite frisk luft är nog det jag behöver för att komma ur min trötthet.

Idag vaknade jag dock med huvudvärk och en trötthet utan dess like men med en huvudvärkstablett till frukost for jag och Kalle hem till päronen, de var dock inte hemma så vi hade hela huset för oss själva. Tog lite pannkaka till lunch och satte mig i soffan och kikade på lite tv. Blev även bjuden på middag senare när dom kom hem. Skönt å slippa tänka på mat :) Nu har jag suttit och skrivit på min uppsats/rapport och ja, det går väl sådär. uppe i nio(!) sidor nu fast med framsida och källförteckning då, men har en punkt till att skriva om och jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Kurslitteraturen till den frågan stämmer inte ihop med det jag tidigare har skrivit så nu är jag bara allmänt less..Har inte heller några höga förhoppningar om att få bra betyg eftersom jag refererar alldeles för lite till kurslitteraturen. Men whatevva!!
Hemskt tacksam iafl att min underbara vän Linnéa ställde upp på en intervju, har hjälpt mig otroligt mkt :)


Nåväl nu är de väl kankse dags att släcka ner och sova lite, Kalle kom precis oxå och sitter och pussar på mig nu så antar att det är hans sätt att säga att det är kväller :)




Min säng skakar. och nej, det är inget jag inbillar mig. Det har gjort det på kvällarna tidigare oxå, Fredrik fick vara med om det en gång nu i helgen med..Det pågår bara en liten liten stund, men ack så obehagligt. Hörde nyss att de skaka i hallen med eftersom jag har min tvättställning där ute som lät. Funderade först på om de kunde vara grannarna, men de kan knappast vara dom ändå. skakningarna håller på i kanske 5-10 sek och sedan försvinner det. Nog för att det är en gammalt hus men om de skulle vara grannarna skulle man känns dom här skakningarn tidigare på kvällen med eller på mornarna.

Pratade med Elin med och hon hade hört från ngn som bott här tidigare att de hade spökat här. Inte för att jag nu sitter här rädd för att de ska spöka här men lite mysko tycker jag det allt är.  Jag tror på spöken, eller asså, jag tror på att de kan finnas någon kvar som inte vill lämna livet här men att det är någon här betvivlar jag på..iof är huset gammalt men nää......

Ibland kan jag dock höra saker, att de ställs ner en förpackning på bordet eller att det bara knarrar men inget jag egentligen bryr mig om..eller iafl inte gjort det hittills. Troligvis beror ljuden på naturliga orsaker....men det här med sängen är inget jag inbillar mig!!
Så var det en ny vecka igen.

Helgen gick fort förbi, som alltid. Fredagen spenderades bara hemma och tog de lungt, Lördagen for jag och Fredrik samt Jon och Annalena iväg till hudik på bio, gick på "Vi hade iafl tur med vädret -igen! Den var väl okej, hade en medelålders kvinna bredvid mig som skrattade igenom hela filmen, lite smått irriterande för så rolig var den inte..iafl inte hela tiden men men..Efter bion gick vi iväg på medelhavskällarn (tror jag det hette) och åt. Kommer inte ihåg namnet på min rätt men var iafl klyftpotatis, oxfile, fläskfile samt beasås å rödvinsås. Var sådär...jag borde nog lära mig att inte ta kött längre på resturanger eftersom jag aldrig tycker det är speciellt gott. En trevlig kväll var det iafl :)

Igår var även det en slappdag hemma, tog de mest lungt innan Fredrik for ner till Uppsala igen och idag har dagen spenderas framför datorn med att skriva uppsats. Har en stor uppsats att lämna in senast söndag och det är riktigt jobbigt att få ihop allt men jag försöker. Tänkte ta med mig datorn till sängen nu och fortsätta, kvällarna brukar få mig att bli lite mer kreativ till att flumma lite så kanske får man ihop någon sida till. Ni kan ju iafl hålla tummen :)

Om en vecka väntar Östersund igen, känns ingen höjdare. Resorna är alltid värst. Känns inte heller roligt att lämna iväg Kalle, även fast jag vet att han kommer få det bra. Har bestämt med päronen nu iafl att jag ska nog sova över där natten innan jag åker så att han mig där första natten iafl..måste dock åka redan kl 05 på morgonen, vilket inte alls känns vidare skoj..men det är väl bara att bita ihop ( försöker att vara en mer positiv människa nu) :)

Appråpå inget så sitter jag och letar kamera nu oxå, vet att det har varit en del bra erbjudanden nu på mellandagsrean men har lixom inte riktigt hunnit med att köpa någon..min kamera har troligtvis varit med på för många fester och utflykter så en ny bättre vore att rekomendera. Tänkte köpa mig en riktigt digital systemkamera nu så man får lite fina bilder iafl...så om ni har några att rekomendera så kommentera gärna!! :)

Nu väntar plugget. På återseende :)








Fick precis reda på att jag KLARADE tentan :)









Nu är julgrejjerna borta! Igår kväll kastade vi bort granen och idag har jag tagit ner allt julpynt och städat lite här i lägenheten.  Kalle blev lite förvånad när granen var borta och pep lite men nu är den nog glömd för nu är det pappersbitar som gäller igen... Men granen har den senaste veckan vara en riktigt rolig leksak för kalle..han har nämligen kommit på att man kan ju klättra upp i den..Det var sådan liv häromdagen ute i hallen där granen står så var tvungen att gå och kika vad det var som lät...och där nästan längst upp låg han och tittade på mig och såg riktigt nöjd ut :)




Synd att min digitalkamera är så fruktansvärt dålig bara men Kalle och granen syns iafl... :)

Idag fick jag ett brev hem, först och främst tycker jag det är jätteroligt och få skrivna brev på posten, känns lite roligare på något vis än mail, mail är så opersonliga på något vis. Iallafall när jag öppnade visade det sig att det vara ett fint brev från min underbara vän Linnéa. Hon gav mig en försenad födelsedagspresent, vilket var en tur och retur resa ner till linköping!! Hur underbart är inte det??
Hon är så söt! Längtar redan tills jag ska åka ner och jag vet att vi kommer få det grymt kul tillsammans. Var ett HELT år sedan jag var där sist nu :-/

Är så otroligt glad iafl och som sagt längtar redan tills vi kan ses!!





Ja som sagt är det 2009 nu och jag har inte avgett ett enda löfte eftersom jag hittills nog aldrig har lyckas uppfyllt ett enda så i år kan jag bara säga att jag har planer på att göra vissa saker..men inte några löften.

Jag kan inte påstå att min höst har varit direkt bra då jag haft den stora ångestklumpen i magen dagligen över plugget. Den finns fortfarande kvar men jag försöker att se mer positiv och får väl försöka att göra det jag orkar tillsvidare. Ska sätta mig ner och skriva ett CV senare iveckan också och börja se om det finns något jobb för mig. Oavsett hur hösten sett ut så är det nu ett nytt år och jag ska verkligen försöka göra det till ett bra år!  Försöka vara med aktiv inom allt.

Nu har jag (återigen) bestämt mig för att bli nyttigare, vågar inte ens tänka på allt skit som jag har ätit de senaste veckor nu och speciellt nu när jag har varit sjuk...då har hittar jag på alla ursäkter för att äta lite extra gott....Nu ska det ialf försöka bli lite ändring. Jag vill inte och tänker inte sitta och beklaga mig om min vikt nu utan det jag vill är att sträva efter att må bra. Få ork och energi till att vilja göra mer saker och till att bli glad igen! :)

Jag längtar till våren och till sommaren. Jag gillar inte kylan. Ska försöka börja ge mig ut på promenader nu oxå men det får bli då det blir en aning varmare ute och inte minus 20 grader !



Hoppas på att 2009 blir ett roligt och bra år med många roliga händelser, resor, skratt och massa kärlek!!!




Den bästa, den finaste, den underbaraste.






Jag är så lycklig tillsammans med dig sötnos :)






La aldrig upp något kort vid jul här på Kalle..så måste bara visa min lilla sötnos med hans favorit tomte :)

Orken är fortfarande inte på topp.

På nyårsdagen åkte jag upp på akuten och fick konstaterat att jag har bihåleinflammation så nu har jag återigen en penecillinkur + en kortison nässpray som jag ska ha. Är så fruktansvärt less på att vara sjuk nu.  När man väl får lite energi över till att göra något så får man allt ta konsekvenserna för det senare eftersom man då blir helt slut och huvudvärken värre än vanligt. Jag hoppas bara nu att det här året bara blir bättre och bättre nu! Jag vill bli frisk och kunna förbättra min ork till att göra något..just nu är jag bara likgiltig åt allt.

Imorgon börjar den riktiga vardagen efter jul/nyår oxå och jag måste oavsett hur jag mår sätta mig ner och få plugg gjort för om två veckor ska en uppsats på minst 5-8 sidor vara inlämnad och jag har inte ens börjat. Knappt läst böckerna eftersom jag inte orkat. Som sagt hoppas jag att allt kommer bli bättre med det här året. VI har beslutat oss här hemma för att försöka äta lite mer hälsosam mat oxå, får se hur det går :D

Helgen har annars varit hyffsad, i fredags kväll kom Annakarin och André på besök och vi fika lite och spelade lite wii och i går åkte jag och Kalle hem till mamma och pappa och spenderade dagen där. Senare på kvällen kom Fredriks föräldrar + faster å kusin över på lite fika och sen på kvällen låg vi bara i soffan och kikade på tv.

Idag väntas lite besök hos min kära bror som fyller hela 29(!) år..gamlingen:P och sedan igår åker Fredrik iväg på jobb ikväll så då får vi klara oss hemma själv igen..konstigt men det går nog bra :)

Nä dags att hoppa in i duschen kannske och vakna lite till liv. Jag ska försöka att bidra med lite mer roligare inlägg det här året..och som inte handlar om att jag är sjuk jämt :)

Hoppas allt får en bra dag idag..är tydligen riktigt riktigt kallt ute..närmare -25 grader kallt tror ja!! UHA !